Sinerji Grubundan Uygulamalı Eğitime Destek
SİNERJİ GRUBUNDAN UYGULAMALI EĞİTİME DESTEK

SAMİB ev sahipliğinde gerçekleşen üniversite işbirliği sinerji toplantısı Best Western Premier de gerçekleştirildi.

Toplantıya Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Uyg.Bil.Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mehmet Sarıbıyık ve SATSO Başkanı Akgün Altuğ da katıldı.

Kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanayi ve iş dünyası temsilcileri de hazır bulundu. Üretimin, istihdamın ve ihracatın arttırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmaların konuşulduğu toplantıda SUBÜ’nün +1 eğitim modelinin iş dünyasına sağladığı katkılar da gündeme geldi. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bir zamanlar ithal edilen bir ürün burada üretilmiş, iş büyütülmüş ve bugün ilimiz ile yurt dışı dahil üç bin işçi çalıştırır duruma gelen bir fabrika var. İthal ettiğimiz birçok ürünü keşfederek, daha kalitelisini yapacak insanlara emanet ettiğimizde, her şey daha güzel oluyor. İthal ikame denilen yeni bir patentle yeni üretim yapmak, çok daha önem arz ediyor.

Rektör Mehmet Sarıbıyık da iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bireylerin üniversite ile birlikte yetiştirilmeye devam edileceğine vurgu yaptı.

SATSO Başkanı Akgün Altuğ da, üniversite iş dünyası sinerji toplantılarının önemine vurgu yaptı.